Tempoyak

Assalamualaikum..

esok dah trial lahh..wella sempat taip cikit2 ni..

tadi tengah belajar ade je nak buat..itu lah ini lah..pastu lapar..bantai makan tempoyak buatan sendiri..

bahan2:

4-5 sb tempoyak
segenggam cili padi
1 sk garam

1.tumbuk cili padi sehingga lumat..
2.masukkan garam..tujuan nak kurangkan pedas..
3.masukkan tempoyak ke dalam lesung batu tu..
4.kacau bagi serata dekat dalam tu..
5.letak ke dalam mangkuk..hidangkan dengan se-jug air batu je..takut pedas sangat nanti..

kalau bab ikan patin masak tempoyak memang tak pernah cuba..lagi pon dekat umah ni tak ada orang makan tempoyak sangat..resepi ni ringkas..elok utk hidangan tgh bosan atau moody..hehe

* BADAN KEGATALAN DISEBABKAN MAKAN CILI YANG MELAMPAU..NI UTK KEPUASAN NAFSU MAKAN DI KALA MALAM*


THANKS SUDI BACA ENTRY INI..

0 Penulis Hebad:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...